Streamasport.com - Streama sport gratis
Thursday, 22 February 2024
Home / Streama sport / Så fungerar det att streama sport i Sverige – tänk på det här

Så fungerar det att streama sport i Sverige – tänk på det här

no Comments

Idag gör vi mer och mer saker online. Vi läser våra nyheter, vi hittar information och vi håller kontakt med vänner och familj. Fler svenskar väljer också att avsluta sina abonnemang från sina TV-leverantörer för att istället istället skaffa en eller flera streamingtjänster.

Men detta kan verka aningen klurigt om man tycker om att titta på sport. Som tur är så finns det många kanaler och distributörer som har valt att erbjuda streaming av sport istället för att enbart göra det via sina linjära kanaler.
Sport har alltid varit ett stort intresse bland svenskarna, och sportmarknaden och intresset för många ligor är mer eller mindre globalt. Idag är det enklare att följa Serie A eller NHL än division två i fotboll eftersom det finns så mycket media och information att tillgå med bara några knapptryck.

Streamingvärlden är i dag större än att bara titta på matcherna. Många tittare väljer att addera en extra krydda i form av betting. Även bettingen av idag är globaliserad och på www.bästabettingsidorna.se kan man hitta spelbolag som erbjuder spel på sporter från hela världen.
I den här texten kommer vi att gå igenom allt du behöver veta kring att streama sport i Sverige och några saker som kan vara bra att tänka på när man är ute efter att titta på sport online.

Vad krävs för att ett företag ska få streama sport?
För att ett företag ska ha möjligheten att streama sport så krävs det att företaget i fråga köper rättigheterna till att streama en specifik liga. Detta görs genom en budgivning där det företag som kan betala bäst också får rättigheten att tillhandahålla sändningarna på sina kanaler. Företaget skriver då ett kontrakt med själva ligan och kan därefter sända ligans matcher tills rättigheterna löper ut.

Olika streamingbolag har olika rättigheter
Detta i sin tur betyder också att det inte finns något streamingbolag som kan erbjuda rättigheterna till alla ligor i alla sporter. Därför är det så att två företag håller de största rättigheterna till fotboll, vilket är den absolut populäraste sporten i Sverige.

När man ska välja streamingbolag
Om du som många andra redan har ett konto hos exempelvis Netflix eller någon annan tjänst som enbart erbjuder filmer och serier så kommer du förmodligen höja på ögonbrynen när du ser priserna som dessa streamingbolag tar ut för att kunna erbjuda livesport.
Detta har att göra med att kostnaderna för rättigheterna ibland når astronomiska summor och företagen måste därmed också ta ut en högre avgift för att det ska kunna bli ekonomiskt lönsamt. Idag finns det två tjänster som är marknadsledande inom internationell fotboll, men även andra sporter. Dessa är C More och Viaplay.

I skrivande stund har C More rättigheterna till Champions League, Serie A, Ligue 1 och La Liga. Viaplay kan å andra sidan skylta med Premier League, den överlägset mest populära ligan i Sverige, med konkurrens från Allsvenskan. Om man är intresserad av att streama svensk fotboll är däremot Discovery+ det bästa alternativet, eftersom det är där man hittar just Allsvenskan och Superettan.
Det är många som väljer att enbart ha en streamingtjänst för att titta på sport. Månadskostnaderna blir helt enkelt för höga om man skulle vilja ha två eller tre tjänster. Därför är det viktigt att du sätter dig ner och tänker över vad du egentligen är intresserad av att kolla på. Bara för att ett streamingbolag har ett bra erbjudande kommer det inte tjäna dig om du inte hittar någonting som intresserar dig.

Hur fungerar det med gratis streams?
Att hitta en stream som är gratis att titta på är idag inte svårt, men det kommer med en del problem för dig som tittar på den. För det första så är det olagligt att titta på dessa streams. Sannolikheten för att du skulle komma att åtalas är låg, men det är en risk som kan vara väldigt onödig att ta.
Dessa streams fungerar också i regel väldigt dåligt. Kvaliteten på det som sänds ut är låg och i regel så får man antingen nöja sig med kommentatorer som pratar ett annat språk, om det ens finns kommentatorer. På grund av detta så är det många som väljer att betala någon hundralapp i månaden för att enkelt och smidigt kunna titta på det man är intresserad av, istället för att krångla på allt annat än legitima hemsidor

Share

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked