Streamasport.com - Streama sport gratis
Thursday, 22 February 2024
Home / Uncategorized / Varför streaming av sport är så populärt nuförtiden

Varför streaming av sport är så populärt nuförtiden

no Comments

Att vi på Streamasport gillar att kolla på sportstreaming är ingen hemlighet. Det är något vi brinner för och också anledningen till att vi delar med oss av hur man gör, och var man gör det. Streaming av sport har blivit väldigt populärt i Sverige nuförtiden och även om vi kanske vill ta åt oss av äran så beror det nog på fler faktorer än just vår sajt.

Vi har kikat runt lite på olika anledningar och har hittat några skäl till varför det är så poppis och nedan kan du läsa varför streaming av sport är så populärt nuförtiden.

1. Enklare att se

Live sportstreaming på olika streamingtjänster är inte låsta till ett abonnemang eller ett paket med olika tevekanaler. Det är helt enkelt en tjänst man kopplar upp sig till när man vill, och dessutom kan man göra det både på mobil, platta eller dator. Det går också att använda sig av appar i en smart-TV eller en Chromecast för att se streamad sport på teven.

2. Det blir billigare

Att välja streamingtjänster är ofta gratis. Vissa gånger får man betala för en feed men räknar man på vad det skulle kosta att binda upp sig till olika abonnemang för att se de ligor och matcher man gillar så är skillnaden milsvid. Man sparar pengar på att streama sport helt enkelt.

3. Ofta kopplat till bettingbolag

Om man har ett konto hos ett bettingbolag så ingår ofta streamingtjänster. Det finns andra fördelar med spelföretag. De erbjuder både sportspel och casinospel med bonusar som exempelvis free spins, som du kan läsa mer om i en grundlig utvärdering av Katrine Olsson här, eller en matchningsbonus för den delen.

4. Smarta sändningar

Tittar du på en match på TV så är det producenten som styr exakt vad du ser. En streamad match har fler möjligheter. Du kan ofta själv välja vilken kameravinkel du vill se och det går också att se repriser på olika händelser tack vare olika funktioner som är inbyggda. Det blir en mer interaktiv upplevelse.

5. Coronasmittan har skyndat på utvecklingen

För att kunna få några som helst intäkter från åskådare har många fotbollslag börjat att streama matcherna under pandemin. Mot en kostnad som är lägre än en normal biljett så har man kunnat titta på sina favoritlag och det har gjort att utvecklingen med streamad sport har fått en skjuts framåt.

Hur tjänar streamingtjänster pengar?

Det finns olika sätt för företagen att tjäna pengar på att streama sport. De allra vanligaste är:

  • Abonnemang där tittarna betalar en månatlig summa för att kunna se olika sporter.
  • Video on Demand som innebär att den som vill sen en match betalar just för den matchen och inget abonnemang.
  • Reklamintäkter som gör sändningen gratis för tittarna men med reklamavbrott lite då och då.

De streamingtjänster man får genom olika bettingbolag är oftast sponsrade av själva spelföretaget och du som är kund där får titta gratis. Ibland är det begränsat till de matcher du spelat på för att tjänsten inte ska ersätta eller konkurrera ut andra sätt att se på sport.

Kan jag streama sport på min TV?

För att kunna se sportstreaming, eller streaming av annan sort, krävs det att din teve har en smartfunktion och en uppkoppling till internet. Det går också att använda sig av Chromecast eller Apple-TV för att streama. Så länge din teve har en HDMI-kontakt och det finns ett trädlöst internet där du bor så går det alltid att lösa så alla dina favoritsporter går att se på din TV oavsett vilken streamingtjänst du väljer.

Share

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked